Конвеєр смерті: Завербовані Міноборони РФ "зеки" гинуть на фронті за два місяці після відправки, - BBC

Росія продовжує тактику "м'ясних" штурмів, роблячи ставку у війні на кількість солдатів. ЗМІ встановили, що ув'язнені, яких Міноборони РФ відправляє на передову гинуть через місяці, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

ЗМІ встановили поіменний список з 50 тисяч російських військових, які загинули на війні проти України з лютого 2022 року. Хоча реальні дані значно більші.

Російські втрати зростають, коли окупаційні війська здійснюють новий наступ. Так було навесні 2023 року під час битви за Бахмут, а також з жовтня 2023 року до весни 2024-го, коли росіяни захопили Авдіївку.

Видання зазначається, що для свого дослідження проаналізуємо могили на 70 кладовищах по всій Росії. Наприклад, є супутникові зображення Богородського кладовища в Рязані, які свідчать, що з'явився цілий нове місце для поховання загиблих солдатів.

Завербовані Міноборони РФ "зеки" гинуть на фронті за два місяці після відправки, - BBC

Роль "зеків"

Завербовані ув'язнені відіграють велику роль у тактиці "м'ясних" штурмів на фронті. Самі російські окупанти анонімно зізнаються, що "зеків" не шкодують на фронті. Йдеться про так звані штурмові групи "Шторм-Z".

Журналістам вдалося підтвердити поіменну загибель 9 тисяч російських ув'язнених, яких відправили на передову.

За даними BBC, за часів ПВК "Вагнера" колишні в’язні виживали в середньому три місяці на фронті. Ті, кого пізніше завербувало міністерство оборони РФ, жили в середньому лише два місяці. Деякі "зеки" були вбиті на передовій у перші два тижні після того, як відписали контракт.

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...