Копнули глибше: Агенти ГРУ, вірогідно, причетні не лише до вибухів на складах зброї у Чехії та Болгарії, але і на військових заводах

Під час вибухів на заводі в Болгарії навесні 2015 року щонайменше шість росіян, які є агентами ГРУ, приїжджали до Болгарії.

До серії вибухів на підприємствах із виробництва зброї та боєприпасів у 2014-2015 роках у Болгарії можуть бути причетні співробітники Головного управління розвідки Росії. Про це йдеться в розслідуванні болгарської служби "Радіо Свобода", зазначають Патріоти України.

Після того, як російський слід був знайдений у вибухах на складі боєприпасів в Чехії у 2014 році, один із екс-міністрів оборони Болгарії закликав відновити розслідування подібних вибухів, що сталися на військових складах цієї країни.

Так, у період з лютого 2014 року по квітень 2015-го на п'яти болгарських збройових підприємствах прогриміли шість вибухів, в результаті яких загинули 17 осіб. Усі вибухи сталися в період високої напруженості в Східній Європі, викликаної вторгненням Росії в Україну.

Прокуратура Болгарії розслідувала причину вибухів, але звинувачення були пред'явлені тільки по одному - вибуху 1 жовтня 2014 року у Горні Лом. Пізніше четверо обвинувачених були виправдані. Про те, який статус у інших розслідувань, відкритої інформації немає.

"Радіо Свобода" повідомляє, що приблизно в час вибухів на заводі у Вазові навесні 2015 року щонайменше шість росіян, які ймовірно є агентами ГРУ, приїжджали до Болгарії.

За даними Bellingcat, ще один передбачуваний агент ГРУ подорожував до Болгарії і з неї незадовго до вибухів 2014 року.

Журналісти називають імена Володимира Моїсеєва (використовував псевдонім Володимир Попов), Дениса Сергєєва (Сергій Федотов), Сергія Лютенкова (Сергій Павлов), Єгора Гордієнко (Георгій Горшков), Миколи Єжова (Микола Кононіхін), Івана Терентієва (Іван Лебедєв), Олексія Калініна (Олексій Нікітін).

Присутність у Болгарії двох останніх збіглася з отруєннями невідомою речовиною власника збройової компанії EMCO Еміліана Гебрєва, його сина і директора з виробництва EMCO Валентина Тахчієва. Болгарська прокуратура звинуватила трьох росіян у замаху на Гебрєва. Серед них - Денис Сергєєв (Сергій Федотов), який мав зв'язок зі справою про отруєння Скрипалів у Британії.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...