Кораблі Пентагону у Чорному морі - демонстрація рішучості головного союзника України утримати Росію від ескалації війни, - експосол США

Сьогодні країни Східної Європи опинилися у центрі уваги всього світу: мігранти з країн Близького Сходу атакували польсько-білоруський кордон, західні ЗМІ повідомили про скупчення російських військ на українському кордоні, а до Чорного моря увійшли американські кораблі. Крім того, Україна на вихідних провела у Чорному морі спільні навчання із флагманом Шостого флоту США MountWhitney та кораблями країн НАТО, що також є дуже важливим сигналом для Росії, зазначають Патріоти України.

Про те, навіщо США відправляють кораблі в Чорне море і чи вистачить відповіді Америки на дії Кремля, "Апострофу" розповів колишній посол США в Німеччині, керівник Центру міжнародної безпеки та управління в Бонні Джеймс Бінденагель.

За словами дипломата, присутність кораблів США у Чорному морі ще раз підтверджує свободу судноплавства у міжнародних водах. У цій ситуації важливо продемонструвати, що Крим є досі частиною України, як його визнає міжнародне співтовариство.

Тим не менш, Росія називає окупований півострів своєю територією - у зв'язку з цим постає питання "Чи стануть води навколо Криму приводом для суперечки між США та РФ?"

"Це питання відкрите, і треба протестувати, щоб зрозуміти відповідь. І те, що ми зараз бачимо - президент (США-.ред.) Байден тестує міжнародне визнання правил судноплавства", - зазначив Бінденагель.

Екс-посол вважає, що глава Білого дому намагається зробити відносини з Росією більш передбачуваними. Однак у червні цього року, перед зустріччю з Володимиром Путіним, Байден відвідав G7 і НАТО, і таким чином продемонстрував, що США та їхні західні союзники є дуже сильними та об'єднаними.

"Це показало Путіну, що деякі питання не замовчуватимуться і санкції продовжаться, поки рішення щодо України не буде знайдено. А рішення – це дотримання міжнародно визнаних кордонів України", - наголосив дипломат.


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...