Коран спалили не просто так: Як спецслужби РФ організували спецоперацію, щоб завадити Швеції потрапити до НАТО

Російські спецслужби організували операцію з дестабілізації ситуації у Швеції з метою завадити країні приєднатися до НАТО. Йдеться про скандал, який стався 21 січня, нагадують Патріоти України.

Тоді лідер партії "Жорсткий курс" Расмус Палудан публічно спалив екземпляр Корану біля посольства Туреччини у Стокгольмі. Подробиці щодо російської провокації з'ясував Інститут досліджень глобальних загроз та демократії Роберта Лансінга (RLI).

Там повідомляють, що Росія просто використала Палудана у своїх інтересах через місцевого журналіста Чанга Йоханнеса Фріка, який, ймовірно, є агентом ГРУ РФ. "Російська військова розвідка, ймовірно, використала нічого не підозрюючого Палудана за посередництвом Чанга Йоханнеса Фріка, який, за численними ознаками, є агентом ГРУ РФ, завербованим для проведення психологічних операцій. Місце проведення акції – територія перед посольством Туреччини в Стокгольмі – було обрано не випадково, оскільки атака була спрямована на Анкару", – повідомляє RLI.

На думку RLI, така провокація з боку Кремля була спрямована на підвищення рівня терористичної загрози, а також, щоб завадити Швеції інтегруватися в НАТО. Примітно, що операцію було проведено напередодні візиту до Швеції глави Міноборони Туреччини, яка наразі блокує заявку країни в НАТО.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...