"Кордони України ніде офіційно не зареєстровані": СБУ затримала організатора провокацій у Лаврі (фото)

Служба безпеки України затримала у Києві чергового антиукраїнського релігійного блогера, який поширював наративи Кремля та організовував замовні "акції протесту", інформують Патріоти України.

Як повідомляє СБУ, фігурантом є заступник керівника проросійської організації "Единое отечество" та учасник релігійно-політичної організації РПЦ "Союз православних братств України".

За даними слідства, чоловік був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня. "Тоді фігурант підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, в яких безпідставно звинувачував Україну у розв’язанні війни. Також свої деструктивні виступи він записував і транслював на YouTube-каналі "Святая Русь", який нараховує більше ніж 23 тис. підписників", - розповіли у СБУ.

Після повномасштабного вторгнення чоловік публічно підтримав агресивну політику Росії та виправдовував захоплення українських територій. Під час обшуків правоохоронці виявили у нього вдома комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Також у відомстві уточнили, що також вилучено заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

Блогеру повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі чоловіка арештували, йому загрожує до 8 років тюрми. Як уточнили у Київській міській прокуратурі, окрім того, що чоловік не бажав визнавати злочини країни-агресора, він ще й стверджував, що Росія є "потужною та миролюбною країною".

Крім того, у квітні цього року поблизу Київської духовної академії і семінарії він дав коментар українським журналістам, відповівши на запитання про те, чий наразі є Крим, "російський, Київської Русі". Крім того, у своєму коментарі він публічно висловлював російські наративи про те, що кордони України ніде не зареєстровані та залишились нам з часів радянського союзу.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...