Кордони закривають: Грузія перевела КПП на особливий режим, а Росія пригнала на кордон БТР із військовими

На грузинському КПП "Верхній Ларс" з російського боку кордону з'явився БТР із військовими, які розгортають блокпост. При цьому всі митні пости Грузії переведені на особливий режим роботи, передають Патріоти України.

За даними Telegram-каналу, у черзі на в'їзд до Грузії паніка, стрімко поширюється чутка, що російські військові перевірятимуть усіх чоловіків, які намагаються виїхати з Росії, щоб не потрапити під мобілізацію.

За даними РБК, ФСБ РФ підтвердила висування БТР до прикордонного пункту "Верхній Ларс" на кордоні з Грузією на той випадок, якщо люди, які стоять у черзі, нібито вирішать прорвати кордон.

"БТР туди рухається, але він рухається не для виставлення блок-поста, це, грубо кажучи, резерв про всяк непередбачений випадок, якщо резервісти захочуть прорвати пункт пропуску і без оформлення будь-яких прикордонних формальностей покинути країну. Тільки з цією метою. Жодних блокпостів виставлятися не буде… КПП працює у штатному режимі, жодні обмеження щодо виїзду громадян чоловічої статі призовного віку не запроваджувалися", - цитує видання заяву ФСБ.

При цьому, як пише "Новости Грузия", всі митні пости Грузії переведені на особливий режим роботи. "У прикордонних КПП по всій Грузії збільшено кількість митників, всі пункти працюють у цілодобовому режимі, - цитує видання заяву Мінфіну Грузії. - Процедури митного контролю вантажних автомобілів, що прямують з Грузії (митний пост "Казбегі" через митний пост "Ларс" на стороні Російської Федерації), частково затягуються".

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...