Корнієнко назвав умови остаточного ухвалення законопроєкту про заборону РПЦ

Розгляд у другому читанні урядового законопроєкту № 8371, який передбачає заборону в Україні релігійних організацій, афілійованих із російською православною церквою (РПЦ), залежить від рішення погоджувальної ради голів фракцій і груп парламенту щодо його включення до порядку денного поточної сесії Верховної Ради. Про це повідомив перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко в ексклюзивному бліц-інтерв'ю для Gazeta.ua, передають Патріоти України.

"Законопроєкт буде ухвалено в другому читанні, коли погоджувальна рада, зокрема й більшість, якою є фракція "Слуга народу", включить цей законопроєкт до порядку денного сесії парламенту", - сказав Корнієнко.

Водночас відповідаючи на уточнювальне запитання, що є перепоною для цього, перший віце спікер зазначив: "Треба спитати у фракції "Слуга народу", напевно".

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...