Корупція в "Укроборонпромі": Абромавічус відзвітував про хід розслідувань (відео)

Тільки за липень було проведено 23 обшуки в компаніях-учасниках Укроборонпрому.

Айварас Абромавічус. Фото: скріншот з відео.

Голова Наглядової ради "Укроборонпрому" Айварас Абромавічус відзвітував про те, в якому стані нині перебувають розслідування передбачуваних масових розкрадань, про які стало відомо напередодні президентських виборів, повідомляють Патріоти України.

«На даному етапі близько 500 кримінальних справ відкрито по концерну Укроборонпром і його компаніям-учасникам. Тільки за липень було проведено 23 обшуки в компаніях-учасниках Укроборонпрому», – сказав він, зазначивши, що лише 2% від всіх цих кримінальних справ доходять до суду.

Він вважає це «дуже низькою ефективністю». В Абромавічуса є надія, що ситуація зміниться з приходом нового президента і призначенням нових керівників правоохоронних органів, включаючи генпрокурора. Таким чином, вважає він, в силових органах буде зруйнована «кругова порука».

«Після цього вже не можна буде сказати, що є кругова порука між правоохоронними органами, які, скажімо, один проти одного діють, тому що це вже буде одна президентська команда», — додав він.

На його думку, приблизно 12 тисяч номенклатурних позицій у компаніях концерну повинні були бути заміщені, і це «у більшості випадків сталося».

Джерело: Радіо НВ

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...