Коригували удари з "Градів" по підрозділах ЗСУ: Подружжя із Сумщини викрили у держзраді

Служба безпеки України у Сумській області затримала місцевих чоловіка і жінку: їх підозрюють у коригуванні російських обстрілів по прикордонних районах регіону та позиціях Сил оборони. Про це інформує пресцентр СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що подружжя готували удари по підрозділах ЗСУ, що обороняють північно-східні рубежі України. Для обстрілу окупанти планували застосувати різні види озброєння, зокрема реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

За даними слідства, щоб скоригувати ворожі атаки, фігуранти мали виявити місця базування українських військ та передати їх координати загарбникам. Про цей задум агресора співробітники СБУ дізналися ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів.

Як виявилося, подружжя безробітних місцевих жителів дистанційно працювало на російську спецслужбу через анонімний чат у месенджері. Для виконання ворожого завдання вони на власному авто об’їжджали прикордоння, де відстежували позиції Сил оборони.

Під час обшуку у затриманих вилучили мобільні телефони, які вони використовували для позначення геолокацій ЗСУ на онлайн-картах.

Наразі обом фігурантам повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Чоловік і жінка перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

"Я вкотре підтверджу свою головну версію": Черник оцінив, чи здатна РФ розпочати наступ на Сумщину

середа, 15 травень 2024, 6:48

РФ цілком може почати ще один новий наступ зі свого кордону в напрямку Сумщини, як раніше вони це зробили у Харківській області. Так вважає полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник. "Цілком можливо, чому ні. Загалом вздовж...

"Цей наступ створив вал інформаційного потоку": Світан оцінив, чи спробують окупанти захопити Харків

середа, 15 травень 2024, 6:22

Наступ росіян на Харківщині був підготовлений поспіхом, російські окупанти не встигли як слід підготувати сили. Про це в ефірі 24 Каналу сказав військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України, льотчик-інструктор Роман Світан. За його словами,...