Коштовні "понти" фюрера недоімперії Зла? У НАТО переглянули ризики нападу РФ на Україну

Тримання 100-тисячного війська на кордонах України у повній бойовій готовності обходиться Москві десь з $10 млн на добу. Однак при нинішніх цінах на газ та нафту викинути кілька мільярдів баксів на "гарячу" стадію "холодної" війни для Кремля не проблема

Метою Росії у збільшенні військової присутності на Донбасі є не розв'язання повномасштабної війни, а підвищення ставок для ведення діалогу на політичній арені. Методом нарощування ризиків військового вторгнення Кремль намагається шантажувати не лише саму Україну, а й Захід, зазначають Патріоти України.

Про це розповіла посол України при НАТО Наталія Галібаренко під час бесіди із журналістами "Європейської правди". Вона вказала, що такої думки дотримуються в Північноатлантичному альянсі, зіставляючи наявну інформацію.

"Ще на початку грудня НАТО серйозно оцінювало ризики нової агресії РФ проти України, але зараз члени Альянсу схиляються до думки, що Москва переслідує інші цілі. Після обміну даними та оцінками вони дійшли висновку, що Росія в такий спосіб підвищує власні ставки для ведення політичного діалогу", – вказала посол.

Галібаренко зазначила, що Кремлю таки вдалося досягти певних результатів, загострюючи градус ескалації біля кордонів України. Зокрема, російський президент Володимир Путін провів особисті переговори з лідером США Джо Байденом, а також направив вимоги щодо додаткових гарантій безпеки від НАТО.

"Росія поводиться за звичною схемою: спочатку маніпулює, підіймає ставки, загострює ситуацію, а потім погоджується домовлятися", – підсумувала дипломатка.

Виправдовував агресію РФ: СБУ прийшла з обшуками до митрополита УПЦ МП Луки

середа, 1 травень 2024, 9:59

Служба безпеки України проводить обшуки в митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки, в миру - Андрій Коваленко, передають Патріоти України. Джерело: співрозмовник "Української правди" в спецслужбі. Деталі: Слідчі дії відбуваються зранку ...

Росія перекинула батальйони до кордону з Сумщиною: Жданов оцінив, чи існує загроза наступу

середа, 1 травень 2024, 9:57

Навіщо Росія перекинула військових та чи становлять вони загрозу для нас, у коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. За його словами, чотири батальйони “не роблять погоду” на оперативному напрямку — це...