Коштує близько 7 млн доларів: Над Чорним морем збили рідкісний російський дрон

Одеські захисники над Чорним морем збили рідкісний і дуже дорогий російський дрон "Форпост" - аналог Bayraktar. Цей безпілотник може вести розвідку й атакувати наземні цілі, інформують Патріоти України.

"Повітряні сили вразили один із найдорожчих ударних літальних апаратів типу "Форпорст" - це російський БПЛА, його вартість становить близько 7 мільйонів доларів. Його збила Одеська зенітно-ракетна бригада над акваторією Чорного моря - це досить така незвична ціль, але все ж таки нам вдалося його знищити", - розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, цей дрон може нести різне бойове навантаження і досить тривалий період часу може виконувати поставлені бойові завдання вздовж лінії зіткнення. "Він чимось нагадує аналог Байрактара. Він досить великий, він може вести розвідку, і при цьому ще нести додаткове бойове навантаження у вигляді двох ракет або іншого озброєння, щоб уразити наземні цілі", - підсумував Євлаш.

"Шойгу намагався зберегти посаду": Експерт пояснив, чому окупант так поспішали з наступом на Харківщині

понеділок, 20 травень 2024, 6:50

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що Шойгу намагався зберегти посаду міністра оборони РФ, розпочавши наступ на Харківщині повністю непідготовленим угрупованням військ. Таку думку він висловив в етері "Еспресо". "Росіяни почали наступ на Харків...

Європа має готуватись до низки терактів, які можуть бути в найближчі півроку: Політолог вказав на велику небезпеку

понеділок, 20 травень 2024, 6:30

"Європейські країни мають готуватись до того, що в найближчі півроку може бути низка терактів по всій Європі. Особливо після теракту в ТРЦ "Крокус іті хол". Оскільки в Росії зрозуміли, що можуть використати цей теракт дуже ефективно у своїх цілях. Відп...