Коштують у 10 разів менше: Окупанти з "Шторм-Z" скаржаться на дискримінацію, - ISW

У російській армії фіксується несправедливе ставлення до підрозділів, які укомплектовані ув'язненими. Як повідомляє Інститут вивчення війни з посиланням на відомого російського мілблогера, бойовики підрозділів "Шторм-Z", не підпадають під чинність російського військового законодавства і тому не мають права на аналогічні контрактникам пільги, передають Патріоти України.

Зокрема, їхнє життя й поранення в очах країни-агресорки коштує набагато менше. Вони отримують лише від 50 тис. до 300 тис. рублів компенсації за поранення порівняно з 3 млн рублів, які отримують контрактники. За словами блогера, загарбники з "Шторм-Z" не отримують жодних соціальних пільг. Міноборони Росії вважає, що єдиною нагородою, на яку заслуговують ці окупанти - президентське помилування засуджених призовників.

"З аналогічною проблемою стикаються рекрути з в'язниць у різних приватних військових компаніях і добровольчих батальйонах. Ймовірно, МО РФ зацікавлене в рекрутингу з в'язниць, щоб мінімізувати витрати, пов'язані з виплатою соціальних виплат військовослужбовцям", - йдеться у звіті ISW.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...