"Кошти з фонду мають витрачатися не на дороги чи поліцію": Порошенко побажав Зеленському найскорішого одужання і вимагає повернути 40 мільярдів задля лікування українців від пандемії

Прості українці добре усвідомлюють: якщо захворієш на коронавірус, ніхто з тобою носитися, як з Зеленським, депутатом та урядовцем не буде, якщо влада не використає коронавірусні мільярди за призначенням.

Петро Порошенко побажав Володимиру Зеленському швидко одужати від коронавірусу, інформують Патріоти України.

Перебуваючи у Львові, він також закликав владу повернути у коронавірусний фонд 40 мільярдів гривень, які були витрачені не за призначенням, і забезпечити фінансову допомогу українцям у випадку оголошення локдауну.

“Попри політичну боротьбу і безліч питань до влади, яка провалила оборону країни від пандемії, я по-людськи бажаю Володимиру Олександровичу якнайшвидшого одужання. Я на собі знаю, що таке важко перехворіти ковідом. І дуже сподіваюся, що його молодий 42-річний організм легко впорається з інфекцією. Я щиро цього прагну”, – зазначив п’ятий Президент України.

Порошенко зауважив, що влада говорить про запровадження так званого “локдауну вихідного дня”, але забуває говорити про гроші. “Люди мають їсти, платити за квартири – люди мають видатки. Рішення мають бути дуже прості: повернути вилучені з коронавірусного фонду 40 мільярдів”, – зазначає Порошенко.

“Кошти з фонду мають витрачатися не на дороги чи поліцію, а на захист лікарів, підтримку громадян і на медичне оснащення”, – наголошує лідер “Європейської Солідарності”.

“Закупити і обладнати кисневими станціями, кисневими концентраторами кожне ліжко, забезпечити засобами захисту кожного лікаря, вчителя, вихователя”, – наголошує п’ятий Президент.

Джерело: Прямий

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...