"Космонавт" Рогозін образився на американські ЗМІ через ракету "Сармат"

Дмитро Рогозін, який очолює ключове в Росії космічне підприємство, розгорнув широку PR-кампанію запуску ракети Сармат. Переконавшись в успіху заходу, він почав підігрівати публіку у своєму Telegram-каналі та на сторінках російських ЗМІ, передають Патріоти України.

Так, одного дня Рогозін оголосив про перший успішний запуск ракети, яку на Заході називають Сатана-2 і глава Роскосмосу постійно про це згадує, назвав це «подарунком НАТО і всім спонсорам укронацизму», а потім зачитав вірш Олександра Блока «Скіфи».

Останнє адресувалося Заходу і мало прозвучати як загроза, але ніхто не звернув уваги на «азіата з розкосими і жадібними очима». Довелося уточнити — і наступним постом Рогозін написав: «Ми попереджали, якщо хтось не зрозумів».

Далі було кілька хвалебних од Сармату, обіцянка почати поставки в армію вже восени і посилання на роз’яснення про Сатану. Першою неприємною новиною, опублікованою Рогозіним, стала нульова реакція Білого дому. Прессекретар Білого дому Джен Псакі сказала, що випробування балістичної ракети Сармат не змінить ставлення США до війни в Україні.

У відповідь Рогозін надіслав незадоволене фото та вирушив моніторити публікації у популярних ЗМІ. Принагідно пригрозивши своїм Сарматом Борису Джонсону, який зробив попередження Росії в разі застосування зброї масового ураження, Рогозін виявив, що ніхто, крім таблоїдів і пари респектабельних видань про ракету, що благополучно запустилася, не написав.

Щоправда, The Washington Post роз’яснив, чому Сармат отримав назву Сатана-2, але парою статей і обмежився. Дмитра Рогозіна це засмутило. «Washington Post, New York Times, CNN, Fox News, радіо Свобода та всі інші провідні американські ЗМІ написали, що їх зовсім не цікавить, що в Росії успішно випробували міжконтинентальну ракету Сармат, — журиться голова Роскосмосу. — А ядерного Сармата зовсім не цікавлять американські ЗМІ, чи пишуть щось, про що пишуть або взагалі не пишуть. Його цікавлять лише координати супротивника».

Ймовірно, російський космічний менеджер, поет-пісняр та популяризатор літератури Срібного віку сподівався на велике інтерв'ю у кожному з названих вище видань.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...