"Котел" під Лиманом: ЗСУ оточили два батальйони РФ, Бутусов розкрив деталі

У районі Лиману Краматорського району Донецької області бійці Збройних сил України оточили два батальйони російських окупантів, розповів військовий кореспондент Юрій Бутусов. За його словами, загарбники потрапили в оточення в районі села Дробишеве. Про це журналіст пише у своєму Facebook,передають Патріоти України.

"Російські канали повідомляють, що ЗСУ оточили два батальйони найманців БАРС в селі Дробишеве. Ці частини раніше були оточені в Ізюмі і втекли з міста без бою, тепер їх без ротації і переформування кинули на оборону чергового "фестунга", - зазначив він.

Бутусов підкреслив, що Дробишеве є ключовим вузлом комунікацій північніше Лиману, і звільнення села означає, що незабаром російські війська здійснять "планове перегруповання і залишать Лиман".

Він також зазначив, що на оборону Лиману окупанти кинули дуже слабкі і малозабезпечені підрозділи. "Застосування противником на такому ключовому напрямку як Дробишеве малобоєздатних частин говорить про те, що російська армія як і раніше нездатна стабілізувати фронт і не має боєздатних оперативних резервів. Українські війська не дозволяють росіянам стабілізувати Оскольський фронт і зберігають тактичну ініціативу. Очевидно, ми навіть недооцінюємо глибини кризи боєздатності ЗС РФ. Оголошена РФ мобілізація необхідна не для наступу, а для порятунку фронту, що розвалюється. Дірки збираються заткнути свіжомобілізованим м'ясом", - додав Бутусов.


Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...