"Котел у чистому вигляді": Експерт пояснив причину зняття прапора з Херсонської ОДА

Росіяни на правому березі Херсона перегруповуються і можуть готувати пастки для ЗСУ, через які українські війська ризикують втратити багато людей. Таку думку в інтерв'ю "Главреду" озвучив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, коментуючи причину зняття російських прапорів з Херсонської ОДА та з частини блокпостів, передають Патріоти України.

"Росіяни в Херсоні перегруповуються. У них є один відсоток, щоб кинути це угруповання в бік Вознесенська і "Придністровської республіки", і дев'яносто дев'ять - щоб піти. Тому, все-таки зараз вони будуть згортатися і переправлятися на лівий берег. Але при відході окупанти можуть залишити дуже багато "сюрпризів" у вигляді підриву, замінованих територій і груп замаскованих військових - багато з них можуть бути переодягнені в цивільне", - вважає Світан.

І додає, що бійці, що залишилися, найімовірніше, будуть з "чмобиків". За словами Романа Світана, для Росії правий берег представляв військовий інтерес тільки в одному виді - як плацдарм для подальшого просування на Одесу і так звану ПМР.

"Правий берег для росіян - це просто "котел" в чистому вигляді. Особливо після того, як ЗСУ почали діставати далекобійною артилерією до мостів. Тому, з військової точки зору, для них правильний хід - або виконати кидок у бік "ПМР" (але успіху тут - 1%, тому що під час руху вони будуть розбиті нашою авіацією), або піти на лівий берег. Третій варіант - загинути на правому березі. Але я не думаю, що російське військове керівництво аж настільки не дорожить своїми військами. Тим більше, тими, хто був на правому березі - бойовими частинами, які воюють вже як мінімум півроку", - зазначив Світан.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...