Коваленко пояснив, що дасть Україні отримання ракет дальністю у 300 кілометрів, і вказав на нюанс із позицією США

Якщо Україна отримає від США ракети дальністю до 300 км, можливі поставки яких, згідно із заявою Білого дому, нині обговорюються, українські воїни зможуть нищити окупантів на всій окупованій території України. Залежно від модифікацій, які можуть передати Україні, ці ракети можна буде застосовувати для знищення різних цілей - від ворожих штабів до аеродромів і навіть Кримського мосту, передають Патріоти України.

Однак доти, доки Конгрес не схвалить продовження допомоги для Україні, про отримання таких ракет годі й мріяти. Про це в ефірі OBOZ TV заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Якщо США таки передадуть Україні ракети ATACMS "ще більшої дальності" (до 300 км) – Сили оборони зможуть дістати ворога у кожному куточку тимчасово окупованих територій, там, де нині у загарбників глибокий тил.

"Залежно від модифікації ракет, які будуть нам передані, ми можемо їх використовувати як проти укріплених якихось об'єктів, штабів бункерного типу або якоїсь великої незаконної забудови, забудови у протоці в якомусь районі – закінчуючи аеродромами, складами, боєприпасами тощо. Все залежить від модифікації", – зазначив Коваленко.

Втім він застеріг українців від надмірного оптимізму через заяву Білого дому, адже бути чи не бути американським ATACMS на озброєнні українського війська вирішують нині у Конгресі США. Зокрема, це залежить від преставників Республіканської партії у Палаті представників.

"Ми повинні розуміти, що зараз 2024 рік – він буде складний саме через кампанію, яка повним ходом розпочалася ще 2023-го в США, і республіканці роблять майже все для того, щоб домінувати над демократами. Вони їм не залишають жодного вибору, жодного шансу, щоб якось вийти з цієї ситуації більш-менш на своїх умовах", – зазначив Коваленко.

Він зізнався, що у близькому майбутньому не очікує суттєвих позитивних зрушень у питанні допомоги США Україні: наша держава опинилася у заручниках політичної передвиборчої боротьби у Штатах.

"Від республіканців найближчим часом я вже оптимізму ніяк не очікую. Більшість республіканців підтримують Україну, Ізраїль, Тайвань, вони за нас. Але для них зараз важливі не державні інтереси, не те, що в історичному контексті США перетворюються вже на ненадійного партнера для своїх союзників. Для них важлива ця перемога на виборах", – додав Коваленко.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...