Козак запевняв Путіна на початку війни, що досяг угоди з Україною, але той змінив плани на ходу, - Reuters

Зеленський був готовий відмовитися від курсу на вступ України до НАТО, запевняв свого шефа уповноважений по переговорам з Києвом

Заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який народився в Україні, переконував лідера РФ Володимира Путіна, що досяг угоди з нашою країною і ескалація не потрібна. Однак глава Кремля відкинув його слова і розпочав повномасштабну війну, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі Reuters. Козак говорив про попередню угоду з Києвом, яка б "задовольнила вимогу Росії про те, щоб Україна не вступала в НАТО".

Зазначається, що Козак мав хороші можливості для переговорів щодо мирної угоди, оскільки з 2020 року Путін доручив йому вести переговори щодо війни на Донбасі. Козак також був присутнім на засіданні Ради безпеки РФ за три дні до вторгнення. Камери державного телебачення записали частину зустрічі, де Путін виклав плани офіційного визнання фейкових республік "Л/ДНР".

Однак на камери не потрапило те, що Козак нібито висловився проти будь-яких кроків Росії щодо ескалації ситуації з Україною, заявили дві особи, близькі до російського керівництва, а також третя особа, яка дізналася про те, що сталося від людей, які брали участь у зборах.

Путін його не слухав і наполіг на повномасштабному вторгненні. Примітно, що за пів року з початку війни Козак залишається на посаді заступника глави адміністрації Путіна. Але, як стверджують одразу шість джерел Reuters, він більше не займається питаннями України. "Наскільки я бачу, Козака ніде не видно", – сказало одне з джерел, близьке до терористів "Л/ДНР".

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...