"Кожен метр дається важко, але наші хлопці просуваються": Глава Луганської ОВА - про успіхи ЗСУ на Луганщині (відео)

Поблизу Кремінної та Сватового Збройні сили України мають певний успіх, вони потроху просуваються. Про це повідомив глава Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Теlegram, передають Патріоти України.

"Поблизу Кремінної та Сватового є певний успіх, вони (ЗСУ - ред.) потроху просуваються, але все одно кожен метр звільнення Луганської області дається дуже важко, бо вже нема ефекту несподіваності і окупанти підготувалися, побудували оборонні споруди, все замінували", - зазначив він.

При цьому зазначив, що окупанти "натягнули туди техніки". За його словами, у росіян є план здійснити контрнаступ в напрямку Куп'янська, тому вони накопичують у районі Сватового величезну кількість особового складу.

Гайдай також розповів, що від Білогорівки залишилася лише назва, бо населений пункт повністю зруйнований росіянами. Він зазначив, що ЗСУ там тримають оборону, окупанти майже цілодобово проводять наступальні дії, щоб захопити територію.

Також він повідомив, що українські військові вже біля Кремінної. "На Бахмутському напрямку росіяни влобову штурмують наші позиції, незважаючи на втрати, а між Сватовим, Кремінною та Старобільськом переважно сільська місцевість - окупантам у разі відступу між цими містами ніде буде окопуватися", - зазначив він.

Гайдай зазначив, що для якісної відбудови Луганщини після звільнення потрібно буде років 10.

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...