"Кожен п'ятий - за Путіна": Портников розкрив небезпечну аферу Кремля на виборах у Раду

Прокремлівська політсила "Опозиційна платформа - За життя" посіла на позачергових виборах до Верховної Ради друге місце. Незважаючи на високий запит українського суспільства на нові обличчя у владі, їй вдалося схилити значну його частину до підтримки путінської політики. На цей небезпечний нюанс звернув увагу український журналіст, публіцист Віталій Портников у статті для "Деталей", повідомляють Патріоти України.

"Не побоялася кинути виклик Зеленському відверто проросійська "Опозиційна платформа – За життя", лідерами якої є колишній віце-прем'єр України Юрій Бойко і колишній глава адміністрації президента Віктор Медведчук. Політики "класичного" проросійського табору не пропонували виборцю нових облич. Замість цього вони пропонували йому одне старе обличчя – президента Росії Володимира Путіна", – пише він.

Пояснюючи, як Кремлю вдалося домогтися такого результату, Портников перерахував інструменти, за допомогою яких ставленики країни-агресора переконували свій електорат. Так, напередодні виборів один з близьких до кума президента РФ Віктора Медведчука телевізійних каналів анонсував проведення телемосту з головним російським пропагандистським каналом "Росія-24".

Після скасування телемосту лідери "Опоплатформи" Бойко і Медведчук із соратниками провели в Москві зустріч з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, а перед самими виборами Медведчук взагалі зустрічався у Санкт-Петербурзі з Путіним. Це також активно висвітлювалося близькими до "Опозиційної платформи" телеканалами.

"В результаті партія Медведчука посіла друге місце за підсумками виборів, а російські медіа із задоволенням відзначили, що навіть після п'яти років війни на Донбасі кожен п'ятий виборець голосує за Путіна", – робить висновок Портников.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...