"Кожен президент України присягає на квитку в Ростов з відкритою датою" - політолог

Оскільки люди голосували не за конкретні прізвища, а за самого Володимира Зеленського, то і питати будуть не у парламентарів і урядовців, а персонально з нього.
Олег Саакян. Фото: скріншот з відео.

Політична команда "Слуги народу" сконцентрувала у своїх руках всю можливу владу державного апарату, яка існує в Україні. Про це в інтерв'ю говорить політолог Олег Саакян, передають Патріоти України.

"Оскільки люди голосували не за конкретні прізвища, а за самого Зеленського, то і питати будуть не у парламентарів і урядовців, а персонально з нього. Це створює великі ризики й можливості. Державу потрібно тотально трансформувати. На шляху від пологового будинку до цвинтаря людина весь час спотикається об державу, яка заважає жити. Це означає, що її треба трансформувати, а не реформувати по частинах. Ми досі живемо в державі, сконструйованій за радянської доби. Всі ці роки вона розпадалась, її трохи реанімовували, але за своєю суттю лишається антилюдяною. Трансформувати її можливо, якщо маєш повноту влади. Зеленському нема на кого кивати. Може одним махом змінити правила гри", - вважає експерт.

Але, за його словами, концентрація влади створює ризик узурпації. "Усередині політичної системи немає жодного дієвого запобіжника. Антикорупційна система може вичистити старих корупціонерів. Інший варіант - використати її як ефективний каральний інструмент. Що обере Зеленський, побачимо в найближчі місяці. Влада — одна з найбільших спокус.

Маємо такі запобіжники, як медіа, різні групи інтересів, громадянське суспільство. В Україні існує презумпція нетерпимості диктаторів. Стоїмо близько до диктатури, як ніколи. Найдієвіший запобіжник - українське суспільство. Кожен президент після 2014 року, окрім Євангелія і Конституції, на яких складає присягу, має ще один невидимий папірець. Це квиток на Ростов з відкритою датою", - додає політолог.

Джерело: Gazeta.ua

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...