Кожна бізнес-група матиме свою? Зеленський пропонує легалізувати приватні армії

За словами Зеленського, Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України може приєднатися до напрацювання законопроекту про приватні військові компанії.

Президент Володимир Зеленський виступає за підготовку законопроекту про приватні військові компанії в Україні. На його думку, до його розробки слід залучити ветеранів. Про це він заявив на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу президента.

За словами Зеленського, Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України може приєднатися до напрацювання законопроекту про приватні військові компанії. "Є два проекти закону про приватну армію, які не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно", - зазначив він.

На його думку, Консультативна рада могла б допомогти розробити збалансований законопроект. Він додав, що першочергові законодавчі напрацювання Ради потрібно запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...