Кожній сестрі по серзі: Як Богдан вирішує долю Нацгвардії України - МВС заявляє про розвал силової структури

Голова офісу Зеленського прагне розпорошити Нацгвардію між різними відомствами

Національну гвардію України можуть розділити між двома міністерствами і президентом. Про це BBC News Україна розповів глава Офісу президента, ініціатор реформи Нацгвардії Андрій Богдан, зазначають Патріоти України.

“Ми вважаємо, що частина Національної гвардії може і повинна залишитися в МВС. Частина бойових підрозділів, що беруть участь у військовому конфлікті на сході, повинна бути перепідпорядкована Міністерству оборони України або Генеральному штабу. А частина підрозділів – безпосередньо президенту”, – сказав Богдан.

Між тим в МВС незадоволені цією ініціативою, вважаючи, що поділ просто розвалить Нацгвардію. У відомстві вважають, що виведення структури зі складу МВС поставить під сумнів доцільність подальшої служби гвардійців-добровольців, ускладнить взаємодію з поліцією, а також створить проблеми в процесі бюджетування і управління.

Раніше стало відомо, що глава МВС Арсен Аваков незадоволений майбутньою реформою Нацгвардії, в рамках якої вона буде перепідпорядкована президенту.


    Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

    субота, 20 квітень 2024, 13:43

    У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

    Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

    субота, 20 квітень 2024, 12:22

    США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...