Країна нейтральна, але не байдужа: Швейцарія пояснила, чому долучилася до санкцій ЄС проти РФ

Приєднання Швейцарії до санкцій ЄС проти РФ є сумісним з нейтралітетом країни, який не повинен означати байдужість, повідомляють Патріоти України.

Президент Швейцарської конфедерації Ален Берсе заявив це під час пресконференції у п’ятницю у Відні за результатами переговорів з президентом Австрії.

"Російська війна проти України також була темою нашого обговорення. Ми обмінялися думками з приводу позицій наших країн. Швейцарія долучилася до санкцій ЄС проти РФ. І це є повністю сумісним з нейтралітетом. Нейтралітет не повинен означати байдужість", - сказав він.

Зокрема повідомляється, що Берсе також зазначив, що Швейцарія робить внесок у мирний процес та посередництво, а також провела у себе липні міжнародну конференцію з відновлення України.

Він також додав, що Швейцарія, яка з січня 2023 року стала непостійним членом РБ ООН, докладатиме зусилля у межах цього органу для сприяння мирному врегулюванню.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...