Країна перейшла на бік осі зла: Лідери ЄС заявили про зупинення процесу вступу Грузії до союзу

На саміті у Брюсселі лідери країн Європейського Союзу офіційно оголосили про фактичну зупинку процесу вступу Грузії до ЄС, передають Патріоти України.

Як зазначається у документі, Єврорада підтверджує готовність ЄС підтримати грузинський народ на його європейському шляху.

"Водночас, вона знову висловлює своє серйозне занепокоєння щодо курсу дій грузинського уряду, який суперечить цінностям і принципам, на яких заснований ЄС", – акцентується у документі.

Єврорада нагадала, що такий курс дій ставить під загрозу європейський шлях Грузії та де-факто зупиняє процес вступу до ЄС.

"Вона закликає Грузію прийняти демократичні, всеосяжні та стійкі реформи відповідно до основних принципів європейської інтеграції. Європейська Рада продовжуватиме уважно стежити за ситуацією", – зазначається у підсумку.

Також у ЄС очікують, що майбутні парламентські вибори будуть вільними та чесними та з безперешкодним доступом для міжнародних та національних спостерігачів за виборами.

Європейська Рада також підкреслила відданість принципу територіальної цілісності та суверенітету Грузії у її міжнародно визнаних кордонах.

Власні "аналовгонет" скінчились? Російських військових почали навчати на північнокорейських САУ

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:30

Країна-терорист Росія продовжує отримувати військову допомогу від інших диктаторських режимів, зокрема, від Північної Кореї. Нещодавно окупанти розпочали підготовку на північнокорейських самохідних артилерійських установках. Загарбники проводять навчан...

Біженці з України теж потраплять під роздачу? У Польщі відбувається хвиля масових звільнень

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:28

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про корекцію на ринку праці, яка може закінчитися не швидко. За даними видання, лише у серпні про майбутні звільнення своїх праці...