"Країна, що обвалилася": У МЗС відреагували на цинічну заяву прем'єр-міністра Грузії про Україну

У МЗС України прокоментували скандальну заяву прокремлівського прем'єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе про те, що Україна нібито є «країною, що обвалилася», передають Патріоти України.

В українському міністерстві засудили такі заяви прем'єр-міністра, а також додали, що це лише «його перекручені оцінки». «Для України є неприйнятними та обурливими висловлювання глави уряду Грузії щодо нашої держави, Революції Гідності, героїзму та боротьби українського народу за свободу і незалежність», — ідеться в повідомленні.

У МЗС також нагадали, що саме Росія вторглася в Україну і вбила тисячі українців, а також зруйнувала міста і села. Також у відомстві звернули увагу на те, що у своїй заяві Кобахідзе жодного разу не згадав Росію.

«Прикро спостерігати послідовну і постійну деградацію політичних заяв прем'єра Грузії, які останнім часом уже важко відрізнити від заяв російського керівництва», — зазначили в МЗС.

Також там закликали грузинських політиків утриматися від подібних заяв і не повторювати російські наративи. 30 травня Кобахідзе вкотре підіграв російській пропаганді і провів «паралель» між Революцією Гідності та протестами в Грузії, назвавши Україну «країною, що обвалилася».

Раніше Кобахідзе заявляв, що «російський» законопроєкт про «іноземних агентів» у країні нібито має захистити країну від «українізації», наголосивши, що «українізація» може перешкодити членству країни в ЄС. У МЗС України відповіли, що обурені цими словами.

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...