Країна сходить з глузду: Радник "завгоспа" Зеленського Арестович пояснив свій скандальний хайп про "розворот України до Китаю"

Позаштатний радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24" пояснив свою резонансну заяву щодо можливості поглиблення співпраці України з Китаєм, зазначають Патріоти України.

Олексій Арестович заявив, що журналісти спотворили його слова заради яскравого заголовку, "і потім вся країна сходить з глузду і кричить – невже ми змінюємо вектор". Він пояснив, що виступав на інтернет-каналі "як приватна особа, як експерт", коли журналіст попросив його уявити "гіпотетичну ситуацію, що Захід нас зрадив, що тоді буде робити Україна".

Арестович наголосив, що готовий прокоментувати ситуацію як радник глави ОП: "Перше – курс на євроатлантичну інтеграцію прописаний у Конституції. Його ніхто не збирається переглядати, принаймні мені це невідомо. Я є противником його перегляду. Друге - на Заході зараз складна ситуація. Є не лише країни, а й політичні діячі, які в трикутнику євроатлантична спільнота - Китай - РФ спробують зіграти в дружбу з РФ проти Китаю. Ці люди, які є навіть в оточенні американського президента, ускладнюють нашу взаємодію з тверезими політичними силами і політиками за Заході, на яких ми розраховуємо під час нашої євроатлантичної інтеграції".

За його словами, Україна має "вести складну дипломатичну гру". "Президент точно знає , що він робить, він і глава Офіса борються за українську суб'єктність. Ми здійснюємо планову діяльність по відношенню до багатьох країн світу, вивчаємо цивілізаційний досвід. І коли ми кажемо про Китай, або дзвінок Сі Цзиньпіну, або Давид Арахамія їде до Китаю і каже, що ми маємо перейняти їхній досвід, він каже не про політичний досвід, а про досвід державотворення – економічний, цивілізаційни, який визнається зокрема на Заході", - наголосив радник глави ОП.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...