Країні потрібна стратегія: У Порошенка вимагають позачергового засідання Ради

У партії "ЄС" заявили, що слід внести корективи у невмотивовані карантинні обмеження і штрафні санкції, як наприклад, штрафи у 17 тисяч гривень для пенсіонерів за неносіння масок.

Протягом двох місяців владою не було вжито ефективних заходів для локалізації поширення коронавірусу. Тому вкрай необхідно у найближчий час зібрати позачергове засідання Верховної Ради, на якому треба вирішити нагальні для країни питання. Таку заяву зробили у політичній партії «Європейська солідарність», передають Патріоти України.

«Європейська Солідарність» закликає керівництво парламенту не усуватися від відповідальності за ситуацію в країні, вийти з глибокої політичної самоізоляції, згадати про те, що у нас парламентсько-президентська республіка. Слід відпрацювати питання підготовки позачергово засідання Верховної Ради, на якому вже цього тижня мають бути терміново вирішені нагальні для країни питання», - йдеться у заяві.

У Порошенка нагадали, що система охорони здоров’я в Україні досі не забезпечена усім необхідним. «Незахищеними поки що залишаються навіть ті, хто на першій лінії боротьби з вірусом – лікарі. Замість ефективних дій влади – каральні заходи проти простих українців за невиконання часом безглуздих або нереалістичних настанов. Не притягнуто до відповідальності тих, хто вивіз маски, натомість хочуть штрафувати тих, хто не зміг купити бодай одну», - йдеться в повідомленні.

Також в «ЄС» нагадали, що в цілому у країні зроблено лише кілька тисяч тестів. Однак це замало для виявлення реальної кількості хворих чи носіїв вірусу. «Не розроблено стратегії з підтримки економіки і тих її секторів, які найбільше постраждають від карантинних заходів, – зокрема, самозайнятих, малого і середнього бізнесу, тощо.

Необхідно усунути всі перешкоди для відновлення співпраці з міжнародними фінансовими структурами. Насамперед має бути ухвалений в цілому закон про банки – попри 6000 поправок, поданих політичними силами, які хочуть організувати дефолт», - повідомили у політсилі.

Крім того у партії Порошенка запевняють, що треба внести зміни до бюджету. «Зміни, які реально підтримають людей та економіку через скорочення видатків на функціонування влади і правоохоронних органів, – замість скорочення видатків на освіту, культуру і безпідставного урізання бюджетів громад, на яких лежить значна частка відповідальності за боротьбу з коронавірусом», - заявили в «ЄС».

Політики попереджають, що швидке відновлення економіки після пандемії не станеться саме собою, «якщо не буде належним чином підготовлене на основі визначення точок зростання і чіткої стратегії, яка у влади відсутня».

«Рухів багато, галасу й метушні теж, а стратегії – як не було, так і немає, - наголосили в «Євросолідарності», - Але, крім участі в робочих групах щодо законодавчих змін, готові працювати на постійній основі і в антикризовому штабі, якщо такий десь існує. Про таку готовність інформували владу ще позаминулого тижня. Як і про наявність в української опозиції серйозних стратегічних пропозицій із подолання кризи та відновлення зростання, якими ми готові ділитися з владою».

Також у Порошенка заявили, що слід внести корективи у невмотивовані карантинні обмеження і штрафні санкції, як наприклад, штрафи у 17 тисяч гривень для пенсіонерів за неносіння масок в умовах, коли їх немає в аптеках, а ціна на них в інтернет-магазинах – просто захмарна.

«Потрібні рішення, які допоможуть привести норми карантину у відповідність до реалій України і обмежать тиск на права та свободи громадян. Ми вимагаємо від влади адекватних дій з протидії поширенню коронавірусу, а не показушних шоу. Боротися потрібно з вірусом, а не з людьми», - йдеться в заяві.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...