Країну поглинає сильний сусід: У Казахстані протести, від президента вимагають не їхати з візитом до Китаю

Антикитайські настрої в Казахстані ростуть в останні місяці на тлі повідомлень про становище корінних етнічних груп, включаючи казахів, в північно-західному регіоні Китаю - Сіньцзяні.

Протест у місті Жанаозен, Казахстан, 3 вересня 2019 р. Фото: скріншот з відео.

У Казахстані в місті Жанаозен сотні протестуючих другий день вимагають, щоб президент країни Касим-Жомарт Токаєв скасував свій майбутній візит до Китаю, повідомляють Патріоти України.

Згідно з повідомленням, демонстранти вважають, що Казахстан має відмовитися від намірів побудувати 55 промислових об'єктів за фінансової допомоги Китаю і перестати приймати позики від Пекіна. Вони закликали громадян інших міст країни почати аналогічні акції протесту 4 вересня.
Також частина активістів вимагає "повного очищення казахстанських силових структур від корупції". Раніше було відомо, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв планує 11 вересня прибути з офіційним дводенним візитом до Пекіна.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...