Крах стратегічної гри Кремля: Сторона звинувачення у Гаазі відкинула запит російського адвоката викликати "свідків" збиття Україною MH17

Рішення не брати до уваги дані концерну "Алмаз-Антей" пов'язано з тим, що вони контрастують з основною версією звинувачення про збиття літака.

Прокуратура вважає, що адвокати росіянина Олега Пулатова, який проходить як один з обвинувачених у справі про катастрофу малайзійського Boeing MH17 на Донбасі в 2014 році, не представили переконливих підстав для допиту свідків у рамках версії про збиття літака Збройними силами України - так званого "українського сценарію". Про це під час засідання заявив прокурор Тейсі Бергер, передають Патріоти України.

"Пулатов просить допитати українського полковника Карпенка, який представив огляд ракет ЗРК "Бук" на позиціях українських Збройних сил в 2014 році. Захист не знає, чи використовувалася одна з цих 96 ракет, щоб збити MH17 ... Пулатов не дає ніяких конкретних вказівок і не називає імен людей, які могли б підтвердити цю версію. Немає ніякої конкретної мотивації того, який внесок може дати допит Карпенка, тому даний запит повинен бути відхилений", - повідомив Бергер.

Окремо він відповів на претензії адвокатів з приводу вибіркового ставлення до даних від західних експертів і від російської сторони. За його словами, у звинувачення немає підстав не довіряти інформації про технічні дані ракети від російського виробника, оскільки вона збиралася в Росії задовго до катастрофи MH17.

Рішення не брати до уваги дані концерну "Алмаз-Антей", за його словами, пов'язано з тим, що вони контрастують з основною версією звинувачення про збиття літака, і вона підтверджується даними експертів з Нідерландів і Бельгії, яких уже допитав слідчий суддя.

Джерело: УНН

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...