Краматорський вокзал та драмтеатр у Маріуполі: В ООН визнали причетність росіян до кривавих злочинів

Організація Об'єднаних Націй (ООН) визнала причетність РФ до здійснення низки кривавих терактів на території України. Зокрема, до знищення авіацією драмтеатру у Маріуполі, а також до ракетної атаки по залізничному вокзалу в Краматорську. Про це йдеться у висновку Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні, що сформували при ООН, передають Патріоти України.

"Комісія розслідувала обставини нападів, скоєних або ймовірно скоєних російськими збройними силами, і прийшла до висновку, що більшість атак носили невибірковий характер", - наголошується в доповіді.

Там зафіксували, що 16 березня в рамках спроби окупувати Маріуполь війська РФ завдали удару по драматичному театру, в результаті чого загинуло й було поранено велику кількість людей.

Також там підтвердили причетність окупантів до ракетної атаки по вокзалу в Краматорську 8 квітня 2022 року - тоді росіяни вбили 59 та поранили 92 осіб, зазначили в ООН.

Крім цього, комісія підтвердила напад РФ на торговий центр у Кременчуці 27 червня 2022 року. Тоді через дії росіян загинули 21 людина й десятки були поранені, йдеться в документі.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...