Краще бити російських окупантів: Снайпери Нацгвардії пройшли спецкурс підготовки за стандартами НАТО

Снайпери Нацгвардії пройшли спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10) у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ на Київщині.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства внутрішніх справ.

На церемонію вручення прибули привітати спецпризначенців із завершенням навчання тимчасово виконуючий обов’язки начальника служби координації підготовки снайперів департаменту професійної підготовки ГУ НГУ Максим Соколовський, а від канадської сторони керівниця групи індивідуальної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція “UNIFIER”) Селін Бест.

“Курс був жорстким і не всі учасники дійшли до його завершення та склали заліки. Сподіваюсь, що ті знання, які ви отримали під час курсу, ви будете використовувати у своїй службово-бойовій діяльності. Це не межа для вас, будуть і інші курси вищих рівнів”, – наголосив виконуючий обов’язки начальника служби координації підготовки снайперів департаменту професійної підготовки ГУ НГУ Максим Соколовський.

Він підкреслив, що це була стартова підготовка за стандартами НАТО та закликав військовослужбовців вдосконалювати і надалі вдосконалювати власні навички.

“У цьому році представниками нашої тренувальної місії проведено два базових курси підготовки снайперів НГУ і вони були успішні. Вже цієї зими ми плануємо продовжувати співпрацювати тут, у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій, за програмою підготовки інструкторів”, – додала Селін Бест.


МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...