Краще прострелити собі ногу, ніж їхати в Україну: Рядовий із батальйону майора Томова розповів про ситуацію в армії РФ (відео)

У полон до Сил оборони України потрапив російський солдат Олег Рижов із батальйону майора Юрія Томова, якого також захопили на лівобережжі Херсонщини. Рядовий на допиті поскаржився на забезпечення, на своє командування й загалом на обстановку в окупаційній армії, передають Патріоти України.

Відео допиту оприлюднив Telegram-канал "Николаевский Ванек". Рижов (дата народження окупанта 05.03.1988) розповів, що сам він проживав у Московській області, здобув середню спеціальну освіту, працював у магазині, а потім його мобілізували на війну проти України.

Він заявив, що перед тим, як потрапити в полон, злякався і втік від своїх товаришів. Пішов по болоту, переплив гирло річки і відсиджувався в якомусь будинку три дні, не знаючи, що робити. За словами російського загарбника, його навіть ніхто не шукав.

"А потім що?" – запитав співрозмовник. "А потім взяли ваші. Хлопці молодці не вбили, дали покурити", – відповів росіянин. Невідомо, що з того, що каже Рижов, правда. Він стверджує, що взагалі не хотів воювати, але "відмазатись" не вийшло.

Також окупант сказав, що його не навчали, екіпірування не було. "Змушували валити ліси в Херсонській області, місті Скадовськ... Забезпечення не було ніякого... Бойова підготовка – раз на тиждень. І то я не потрапляв, тому що я був завжди в "робітниках" (займався незаконною вирубкою нашого лісу. – Ред.)", – сказав чоловік.

Рижов скаржився, що їсти давали мало, зате комбат окупантів купив собі пансіонат у Скадовську. "Побоявся прострелити собі ногу на полігоні, натомість не боїться розповідати про обстановку у своєму підрозділі. Не треба вам сюди їхати, працюйте в магазинах собі спокійно... Краще прострелити собі ногу, ніж їхати в Україну", – прокоментував "Николаевский Ванек".

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...