"Краще знищувати самі установки": У Повітряних силах розказали, які ракети збивати найважче

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Повітряній обороні важко знищити балістичні ракети Х-35У, які запускають із Брянської області. За його словами, краще знищити сам ракетний комплекс "Бал". Про це він сказав в етері телеканалу "Київ", передають Патріоти України.

Напередодні російські окупанти перекинули у Брянську область берегові ракетні комплекси "Бал". Ними вони планують обстрілювати українські міста на півночі країни. Примітно, що ракети, які стоять на озброєнні цього БРК, мають дальність до 500 км.

За словами Ігната, українській ППО буде важко знищити ці ракети, тому краще знищувати самі установки. "Звичайно, ці ракети летять швидко – і реагувати на них важко якимись іншими засобами. Комплекси, які здатні перехоплювати балістику, можуть із ними впоратися. Зенітні комплекси – важко. Краще знищувати самі установки, а не ракети", – сказав він.

Варто зазначити, що установка належить 11-й окремій береговій ракетно-артилерійській бригаді військ Чорноморського флоту РФ із місцем дислокації в селищі Уташ Краснодарського краю.

Хоча цей дивізіон призначено для ураження кораблів, БРК "Бал" отримав таку ж дальність і можливість стрільби по сухопутних цілях, як і береговий ракетний комплекс "Бастіон", який застосовує надзвукову ракету "Онікс".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...