Креативний підхід: Трамп намагається використати історію з Навальним... для вирішення власних проблем

Кандидат у президенти США Дональд Трамп використовує історію смерті Олексія Навального в російській колонії для порівнянь із власними проблемами в американських судах. Про це пише CNN, передають Патріоти України.

Трампа кілька днів критикували опоненти за його відмову засудити Путіна після того, як Навальний помер у російській колонії за обставин, які досі належним чином не пояснені.

Отримавши можливість зробити це у Fox News у вівторок, Трамп знову продемонстрував свою звичну відмову критикувати російського диктатора. Тоді експрезидент США пов'язав зі смертю Навального свої власні юридичні проблеми.

"Це (політичні переслідування. – Ред.) відбувається і в нашій країні. Ми багато в чому перетворюємося на комуністичну країну. І ви подивіться: я – провідний кандидат, мене звинуватили. Мене чотири рази притягували до відповідальності. У мене вісім або дев’ять судових процесів – усе це через факти, що я займаюся політикою", – запевняв Трамп.

Згадавши про вирок суду щодо цивільного шахрайства та про штраф $355 мільйонів, Трамп заявив: "це як приклад Навального, це зразок комунізму, чи фашизму". "Насправді авторитарні інстинкти Трампа свідчать про те, що він має більше спільного з Путіним, ніж з Навальним. Абсолютний президентський імунітет від судового переслідування, який Трамп просить надати йому Верховний суд, і його бачення необмеженого президентства здаються ближчими до російської моделі, ніж до американської", – зазначають в CNN.

Видання називає Трампа "єдиним президентом в історії США, який намагався кинути виклик волі виборців після демократичних виборів і залишитися при владі — як російський автократ".

Своєю президент Джо Байден згадав про відмову свого попередника визнати Путіна винним у смерті Навального. "Коли Навальний помер, коли світ вважає Путіна відповідальним, Трамп не спромігся навіть засудити його. Це обурливо. Суть в тому, що республіканці повинні вирішити, кому вони служать, Дональду Трампу чи американському народу", – заявив Байден.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...