"Немає сильного голосу України, немає жорсткої позиції": Колишня делегатка розповіла, як ПАРЄ різко змінила позицію щодо Росії (відео)

Риторика ПАРЄ (Парламентської асамблеї Ради Європи) щодо Росії кардинально змінилася. Лояльнішими до РФ стали навіть ті, хто раніше палко підтримував Україну, розповіла депутатка Верховної Ради VIII скликання, членкиня попереднього складу української делегації в ПАРЄ Олена Сотник в ефірі ObozTV, передають Патріоти України.

"Мене налякала риторика колег, які разом зі мною жорстко виступали проти Росії. Людина, з якою я пропрацювала в лібералах 5 років, можна сказати, мій друг, який став главою моніторингового комітету – він учора (29 січня. – Ред.) виступав, і він вже толерантно ставиться до Росії", – зазначила політикиня.

Зокрема, Сотник звернула увагу на такі вислови делегата ПАРЄ, як "потрібно дати час", "ми даємо кредит довіри", "нам потрібно поїхати в Росію з моніторинговою місією" тощо.

"Хоча все вони усвідомлюють. Що там відбувається, як там відбувається... Від того, що вони ще раз перевірять факти і констатують відсутність демократії, свободи слова, порушення прав людини – нікому легше не стане", – наголосила вона.

На її думку, змінилася риторика всієї Асамблеї."Раніше у нас були люди, які чітко проти Росії, проукраїнські, для них питання взагалі не стояло: Донбас окупований, анексія Криму. І крапка. Були люди, які "ховалися". Не приходили на голосування чи утримувалися. І була частина (найменша, до речі) проросійська", – нагадала Сотник і додала, що тепер Росію вже підтримують відкрито.

"Очевидно, що зараз немає сильного голосу України. Немає жорсткої позиції України. Так, про нас (попередній склад делегації України. – Ред.) іноді говорили, що ми занадто емоційні чи вимогливі, жорстко ставимо умови... Але по-іншому політика не працює! Якщо ти хочеш досягти власних інтересів, то маєш бути жорстким", – підсумувала колишня депутатка.

Джерело: Обозреватель

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...