Кремль дарма обіцяє золоті гори та тупотить ногами: Населення "союзного" Придністров'я відмовляється йти на війну за "матушку-Росію", - ГУР

Придністровські молдовани відмовляються підписувати контракти з армією РФ, незважаючи на ще більшу зубожілість, ніж у середньостатистичних підданих Путіна.

Населення молдавського Придністров'я відмовляється підписувати контракти з російською армією, тому що не бажає йти воювати, а в оперативній групі військ - масове дезертирство. Про це у четвер, 8 вересня, повідомляє головне управління розвідки (ГУР) України, передають Патріоти України.

Спроби військового командування РФ розгорнути у Придністров'ї широку кампанію з вербування контрактників не дають практичного результату. Місцеве населення відмовляється йти до російської армії, незважаючи на обіцянки високих грошових виплат, соціальні пакети та можливе забезпечення житлом", - повідомили розвідники.
Вони наголосили, що головною причиною відмов є небажання брати участь у бойових діях на території України. "Тим більше, що багато "добровольців", які зважилися підписати контракт на початку війни, або загинули, або перебувають у статусі зниклих безвісти", - зазначають у ГУР.
Також спостерігається масове звільнення зі служби після закінчення терміну контрактку. ГУР повідомляє, що в "оперативній групі" активізувалося проведення навчань особового складу. Зокрема, було збільшено кількість занять із підрозділами тилового забезпечення та Військово-медичної допомоги.
За даними розвідки, застаріла тилова матеріально-технічна база не дозволяє якісно покращити рівень готовності логістичних підрозділів.
"Аналогічна ситуація спостерігається і з підготовкою військових медиків - кількість занять збільшена, але застосовуються застарілі підходи щодо надання першої невідкладної допомоги на полі бою та подальшої евакуації та забезпечення медичними засобами. А солдати забезпечуються технікою, медикаментами, індивідуальними перев'язувальними пакетами та гумовими джгутами виключно радянського ", - повідомили у ГУР

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...