Кремль готує механізми для дискредитації Пригожина: У ISW пояснили, яка внутрішня "війна" розгорається в РФ

Кремль, імовірно, готує механізми дискредитації засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина як зрадника. Російські офіційні особи погрожували йому таким кроком у разі, якщо той намагатиметься шантажувати міноборони РФ, щоб воно надало йому більше боєприпасів, погрожуючи піти з Бахмута. Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Також там зазначили, що у Кремлі не були шоковані матеріалом The Washington Post, у якому опублікували документи американської розвідки, що свідчать про те, що Пригожин запропонував Головному управлінню військової розвідки України (ГУР) інформацію про позиції російських військ в обмін на виведення українських військ із Бахмута.

"Неназвані джерела в Кремлі повідомили, що адміністрація президента Росії готує інформаційну операцію з публічної дискредитації Пригожина, але зазначили, що Кремль навряд чи загрожуватиме йому, поки сили "Вагнера" перебувають на передовій", – зазначили аналітики.

Там пояснили, що усунення куратора ПВК порушило б позиції росіян у Бахмуті, а на такий ризик кремлівський диктатор Володимир Путін навряд чи піде.

Зазначається, що Кремль також не може легко публічно усунути і замінити його з посади фактичного глави "Вагнера", тому що це незалежна компанія, а Пригожин не обіймає офіційної посади в російському уряді. "Щоб вивести Пригожина з-під його контролю над "Вагнером", за іронією долі потрібно було б встановити прямий контроль Кремля над групою найманців, від якої Путін щосили намагається зберігати формальну дистанцію", – вважають аналітики ISW.

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...