Кремль готує нову масштабну провокацію в інфопросторі проти України, - ГУР Міноборони

Кремль готує нову провокацію проти України. Вони хочуть звинуватити нашу державу у незаконному обігу західної зброї в Африці. Про це повідомили в пресслужбі Головного управління розвідки України, передають Патріоти України.

Як зазначається, на тлі послаблення позицій РФ та її проксі-сил на Африканському континенті, спецслужби Кремля готують чергову інформаційну спецоперацію, спрямовану проти нашої держави.

“Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан. Для цього російські пропагандисти планують оприлюднити в ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки “трофейної” зброї американського походження, раніше захопленої найманцями так званої ПВК “ваґнер” під час війни в Україні”, - наголосили в ГУР.

Там також додали, що мета таких публікацій - дискредитація України та партнерів. А ще - звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України.

“Кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли росія веде геноцидну війну в самій Україні. Водночас у звʼязку релігійними святами, що тривають у мусульманському світі, зокрема й у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території білорусі. Підкреслюємо, що Україна та її Сили Оборони продовжують діяти виключно в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн та не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї”, - заявили в українській розвідці.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...