Кремль йде на "підвищення ставок": Що стоїть за заявою Путіна про розміщення ядерної зброї у Білорусі

Заява російського диктатора Володимира Путіна про намір розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю може свідчити про його чергову спробу "підняти ставки" у протистоянні із Заходом. Аналітики впевнені, що цим кроком глава Кремля намагається погрожувати не так Україні, як країнам НАТО, зокрема Польщі, Литві та Латвії, передають Патріоти України.

Крім того, головний воєнний злочинець РФ таким чином намагається відвернути увагу росіян від низки провалів своєї армії на полі бою в Україні. Про це повідомляє видання CNN.

За словами аналітиків, Путіну було вигідно використати черговий привід для залякування Заходу, до того ж у контексті ядерної загрози. Диктатор навмисне заявив, що йдеться про розміщення тактичної ядерної зброї, яка несе потенційну загрозу найближчим країнам НАТО.

"Путін весь останній рік погрожував можливістю ядерної війни, особливо коли його військова операція в Україні дає збої. Це може допомогти пояснити контекст заяви Путіна. Він людина, яка зараз має багато проблем. Російські війська обстрілюють українські міста з повітря, але їх наземна війна не дає великий прогрес", – зазначили аналітики.

Також важливо згадати, що кремлівський диктатор пообіцяв передати контроль над тактичною ядерною зброєю самопроголошеному президентові Білорусі Олександру Лукашенку. Однак американські дипломати нагадали, що ще 1994 року Лукашенко підписав угоду про відмову від ядерної зброї, яку Білорусь все ще мала наприкінці холодної війни.

Один дипломат зазначає, що обслуговувати зброю повинні будуть російські сили, які постійно дислокуватимуться у Білорусі. Це вкотре підтверджує, що Лукашенко перебуває під ще більшим контролем Путіна.

Проте головна мета воєнного злочинця полягала в тому, щоб ще більше підвищити рівень загрози в Європі, адже переміщення російської тактичної ядерної зброї до Білорусі наближає її не лише до України, а й до Польщі, Литви та Латвії, які є членами НАТО.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...