Кремль хоче відправити на війну в Україну викладачів військових училищ, - Генштаб ЗСУ

У Російській Федерації проводиться прихована мобілізація. Ворог також намагається залучити до війни викладачів військових училищ. Ця інформація надійшла зі свіжого зведення від прес-центру Генштабу Збройних сил України. Дані були опубліковані на офіційній сторінці на Facebook, передають Патріоти України.

Прихована мобілізація проводиться у Західному військовому окрузі з метою укомплектувати підрозділи, які зазнали втрат у боях проти українських захисників. Командування ЗС РФ також намагається поповнити особовий склад армії за рахунок представників військових навчальних закладів.

У Читинському суворовському військовому училищі МВС РФ було проведено письмове опитування серед викладачів щодо готовності взяти участь у так званій "спецоперації" в Україні. Значна частина вчителів відмовилася від "виконання завдань" — вони готові до звільнення зі служби.

Генштаб ЗСУ також підкреслив, що ворог і далі планує встановити контроль над усією територією Луганської та Донецької областей. У регіоні не припиняються обстріли: у Рубіжному через бомбардування була пошкоджена цистерна з азотною кислотою. А в Таврійському і Південнобузькому операційних районах ворог намагається поліпшити становище своїх підрозділів.

Війна з Росією: ситуації на всіх напрямках

На Сіверському напрямку йде вивезення залізницею та військово-транспортними літаками військової техніки Збройних сил Російської Федерації з території Республіки Білорусь. Водночас виявлено переміщення окремих підрозділів Збройних сил Республіки Білорусь у напрямку державного кордону України. Не виключається проведення ротації підрозділів, залучених до посилення охорони державного кордону Білорусі.

На Слобожанському напрямку йде блокада противником окремого району Харківської області. У населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка окупанти здійснюють пошук проукраїнських жителів і незаконне їх затримання.

У місті Ізюм росіяни займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних сил України. З цією метою проводяться обстріли населеного пункту і створюється вид "документування".

На Донецькому напрямку противник за підтримки авіації та артилерії продовжує штурм міста Маріуполя.

На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Бердянськ, проводиться затримання місцевих жителів.

У місті Токмак медичний персонал місцевих закладів охорони здоров'я змушують підписувати так звані "контракти" з Міністерством охорони здоров'я Російської Федерації.

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...