Кремль хоче встигнути окупувати увесь Донбас до 9 травня, - Курт Волкер

Російські військові намагаються посилити атаки на Сході України. Ймовірно, вони хочуть окупувати увесь Донбас до 9 травня, щоб оголосити про "перемогу". Про це в ексклюзивному інтерв'ю Олені Трибушній на 24 каналі розповів експредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України.

Вони (росіяни – ред.) намагаються посилити атаки на Донбасі, та, думаю, окупувати увесь Донбас до 9 травня, щоб оголосити про "перемогу", – зазначив експредставник Держдепу США.

Чому у росіян мало шансів досягти мети

За словами Волкера, збройні сили Росії перебувають у не дуже доброму стані. Якщо навіть поповнити вже наявні бойові підрозділи призовниками й резервістами, які не тренувалися, а також другосортною технікою, замість тієї, що була на початку війни, шансів досягти навіть обмежених цілей у росіян небагато. Також у них не зникнуть проблеми з командуванням.

"Водночас Україні потрібна уся можлива допомога Заходу: різні види озброєння, включно з артилерією, бойовими машинами, танками", – наголосив Волкер.

Це необхідно для того, аби українська армія могла просуватись вперед, а також повертати й утримувати під контролем території, з яких виганятимуть росіян. "Думаю, зараз той момент, коли Україна має перевагу у війні. Важливо, щоб Захід щоразу більше схилявся до того, аби надати українським Збройним Силам усю потрібну техніку", – додав експредставник Держдепу США.

Джерело: 24 канал

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...