Кремль кличе: Кравчук розповів, чи поїде Зеленський до Москви на уклін до Путіна

Президент України Володимир Зеленський не поїде на територію країни-агресора, куди його запросив очільник Кремля Володимир Путін. Переговори щодо відносин Росії та України можуть відбутися лише на нейтральній території, зазначають Патріоти України.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук в ефірі "4 каналу".

"Якщо у Путіна виникає ідея переговорів глобального масштабу щодо відносин Росії і України, то це може бути тільки нейтральна країна. Ну скажімо Фінляндія або Швейцарія, але в жодному разі це не може бути Росія - агресор, окупант України. В жодному разі. Хіба це так важко зрозуміти?", - пояснив Кравчук.

Він розцінює таку пропозицію Путіна щодо зустрічі в Москві, як бажання щоб йому кланялися і просили припинити війну.

"Країна, яка веде війну проти України, каже - нехай президент України приїжджає в Москву. Навіщо? Мовляв на уклін: "Ми просимо, пане Путін, ми благаємо вас, такий великий і могутній, ну давайте припинимо цю війну", - зазначив Кравчук.

Він нагадав, що Зеленський вже пропонував Путіну зустрітися "в будь-якій точці" Донбасі, зокрема й на окупованих територіях.

"Зеленський не сказав, що потрібно зустрітися на Донбасі, який перебуває під контролем України. Він сказав - в будь-якій точці Донбасу. Тобто це може бути і в Донецьку, і в Луганську або в інших містах, підлеглих ОРДЛО. Але Путін не захотів", - зауважив Кравчук і додав, що також готовий провести переговори з російськими політиками, але "в жодному разі це не може бути Росія, Білорусь.


Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...