Кремль може панікувати? У NYT розкрили, удари по яких цілях у Росії обговорюють Україна і США

Між Україною та США тривають активні дискусії щодо надання дозволу на удари далекобійною зброєю по території країни-агресора Росії, передають Патріоти України.

Як йдеться у матеріалі The New York Times, на засекречених брифінгах представники американської розвідки висловлюють глибоке занепокоєння щодо прямої участі США у спробі України захопити та утримати позиції у Курській області РФ.

У розвідці США попередили, що Росія може надати технологічну допомогу, яка дозволить Ірану та його проксі-силам атакувати американські війська на Близькому Сході.

Під час низки зустрічей з американськими високопосадовцями українські чиновники заявляли, що Курська операція продемонструвала, що побоювання США щодо перетину російських «червоних ліній» були перебільшеними.

Саме тому українські посадовці вважають, що США повинні дозволити ЗСУ використовувати американську зброю для завдання ударів вглиб Росії.

NYT пише, що для все більшої кількості військових аналітиків і колишніх чиновників США стриманість адміністрації не має сенсу, оскільки вторгнення Сил оборони України у Курську область досі не викликало ескалації у відповідь з боку Москви.

Два тижні тому українські високопосадовці перебували в Пентагоні, де висували схожі аргументи міністру оборони США Ллойду Остіну. Міністр оборони України Рустем Умєров зауважив, що «червоні лінії» Росії були просто блефом, який уповільнив зусилля Заходу, спрямовані на допомогу Україні.

Умєров також сказав Остіну, що наступом на Курщину Україна продемонструвала, що може вторгнутися і навіть окупувати російську територію, не розпалюючи Третю світову війну.

Однак, за даними видання, американські офіційні особи кажуть, що наразі зарано робити такий висновок, оскільки у російського диктатора Володимира Путіна є «багато способів помсти».

Під час зустрічі Остін поставив Умєрову декілька запитань про те, які об'єкти у Росії ЗСУ збирають атакувати, намагаючись переконатися, що Україна зосередиться на військових об'єктах, таких як аеродроми, а не на електростанціях чи іншій цивільній інфраструктурі. Глава Пентагону також поцікавився тим, яку мету може мати таке націлювання.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...