Кремль не міг не відплатити сторицею "исконному врагу": Росія помстилася за санкції проти свого посольства в Варшаві

Росія у відповідь на вислання трьох співробітників свого посольства у Варшаві оголосила персонами нон грата п’ятьох співробітників посольства Польщі в РФ. Про це повідомили у міністерстві закордонних справ РФ, зазначають Патріоти України.

23 квітня посла Польщі Кшиштофа Краєвського викликали до МЗС РФ, де йому висловили протест у зв’язку з рішенням Польщі та повідомили про заходи у відповідь.

"У відповідь на провокаційні дії Польщі щодо вислання російських дипломатів, виходячи з принципу взаємності, міністерство оголосило persona non grata п’ятьох співробітників посольства Республіки Польща у Російській Федерації. Вони мають покинути територію РФ до завершення 15 травня 2021 року", - йдеться у заяві.

В МЗС РФ нарікають, що Польща вислала трьох співробітників посольства Росії "під абсурдним приводом солідарності з США, які голослівно стверджують про причетність РФ до якихось кібератак на території своєї країни", та що це свідчить, що Варшава взяла курс на "подальшу деградацію і руйнування" двосторонніх відносин.

"Стараннями польської влади протягом останніх років контакти з Росією були фактично заморожені, розгорнута ганебна війна з радянськими пам’ятниками, здійснюються спроби торпедувати російські енергетичні проєкти, проводиться широкомасштабна антиросійська інформкампанія, фальсифікується історія", - заявляє МЗС РФ.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...