Кремль не може створити резерв навіть низької якості: Аналітики ISW проаналізували хід "часткової мобілізації" в РФ

В Американському інституті вивчення війни заявили, що російська мобілізаційна система не зможе створити резервні сили навіть низької якості, якщо Кремль не зможе швидко вирішити фундаментальні та системні проблеми.

За словами аналітиків, проблеми та помилки в перші дні проведення широкомасштабної та складної часткової мобілізації під час невдалої війни не є несподіваними, хоча вони свідчать про те, що російська військова мобілізаційна інфраструктура була підготовлена до великої війни не краще, ніж і російські збройні сили.

На думку військових аналітиків, цілком можливо, що Міністерство оборони Росії вирішить деякі з найгірших проблем і налагодить мобілізаційні зусилля, також розбіжності з указом про мобілізацію та заявами Путіна і Шойгу щодо категорій чоловіків, які звільняються від мобілізації, також викликають гнів і недовіру до російських суб’єктів федерації та самого Кремля.

За даними ISW, різні процеси мобілізації в різних регіонах можуть загострити соціальну напругу в Росії, яка вже зросла через сприйняття нерівності при створенні добровольчих батальйонів.

Зазначається, що протести, напади на призовні пункти та акти вандалізму відбулися по всій Росії в перші 48 годин після оголошення часткової мобілізації.

Водночас в ISW підкреслили, що українські війська продовжили просування на північ та північний захід від Лимана та продовжують свою кампанію з перехоплення в Херсонській області та зберігають оперативну тишу щодо просування українських військ на лінії зіткнення.

За словами аналітиків, російські війська продовжували безуспішні штурми поблизу Бахмута та на північний захід від Донецька.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...