Кремль не змирився з провалом у Карабасі: Свою технічну відсталість РФ вирішила прикрити фейками (відео)

Кремль досі не розробив ефективного засобу протиповітряної оборони, який би міг уражати безпілотники Bayraktar TB2. Тому своє технологічне відставання РФ намагається "прикрити" продукуванням різного роду фейків.

Під час війни за Нагірний Карабах турецькі БПЛА знищили 31 зенітну систему російської поставки.

Щоб прикрити власну поразку, російські пропагандисти пішли на прямий обман та створили фейк на основі кадрів збиття азербайджанських "приманок" Ан-2, повідомляють Патріоти України.

Наприклад, наприкінці квітня цього року російські ЗМІ "вкинули" меседж про те, що військові РФ начебто зможуть збивати безпілотники BayraktarTB2 за допомогою "дронів-камікадзе" "Ланцет". Хоча буквально за короткий період часу такі заяви спростували не тільки українські фахівці, але й навіть російські спеціалісти також.

Розробником "кремлівського" "Ланцета" став підрозділ концерну "Калашников".

Головном контраргументом виявилось те, що "Ланцет" може летіти із крейсерською швидкістю максимум 110 км/год, а от Bayraktar TB2 із крейсерською швидкістю в 150 км/год, і ось ця різниця в 40 км/год швидкості зводить до нуля можливість ураження турецького безпілотника російським "дроном-камікадзе".

Тепер, схоже, росіяни вирішили вдатись до прямого обману. Деякі ресурси опублікували кадри із відео, записаного з дисплею оператора вірменського зенітного ракетного комплексу "Тор-М2КМ".

Вірменія під ударами усіх видів безпілотників за час війни втратила чотири із шести наявних комплексів "Тор-М2КМ".

Автори таких публікацій заявляли, що на цих кадрах – зображено збиття безпілотного літака BayraktarTB2, при цьому точний час такої дії – не уточнювався. Якщо вглядатись у ці кадри, зможемо побачити обриси іншого літального апарату славетного біплана Ан-2 – "здвоєне крило", гвинт в носовій частині, інша форма хвостового оперення.

Аби поставити крапку в цьому питанні, журналісти звернулась за коментарем до компанії Baykar Defence. У відповідь Baykar Defence зазначила, що на згаданих кадрах було зображено не Bayraktar TB2, а дещо інше - збиття дистанційно керованого Ан-2 як азербайджанської "приманки" для виявлення засобів ППО Вірменії.

Тактичною метою застосування такої приманки було якраз виявлення позиції вірменських ЗРК та інших засобів протиповітряної оборони за допомогою "Кольчуг" та інших систем з тим, щоб знищити виявлені позиції ППО Вірменії ударами безпілотників Bayraktar TB2.

Варто також нагадати, що за час війни за Нагірний Карабах протягом 27 вересня – 10 листопада 2020 року саме комплексами Bayraktar TB2 було знищено 976 цілей, зокрема 31 систему ППО – два комплекси "Тор", шість комплексів "Стріла-10", сім комплексів С-300ПС, 16 комплексів "Оса".

Для чого росіянам знадобилось створювати фейк, який стосується війни за Нагірний Карабах та комплексу Bayraktar TB2? Можемо припустити, що РФ досі не змирилась із гучною поразкою та технологічною відсталістю своїх систем РЕБ та ППО на тлі технологічної переваги турецьких безпілотних комплексів. Тому - вона намагається "переграти" реальні результати війни за Карабах інформаційними вкидами, які однак доволі легко спростувати.

Джерело: Defense Express

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...