"Кремль незадоволений мінімум двома заявами Зеленського", - авторитетний американський дипломат

У Кремлі сподівалися, що новообраний президент України Володимир Зеленський піде на поступки Росії в питанні збройного конфлікту на Донбасі, однак новий український лідер їх розчарує – цього не буде. Про це заявив екс-посол США в Україні Джон Гербст, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, за останні кілька тижнів Росію особливо здивували дві заяви Зеленського. У перший раз РФ здивувалася, коли Зеленський звернувся до Путіна як до “ворога українського народу”.

“А коли Путін спровокував Зеленського питанням паспортів, то Зеленський відповів чудово, а Путін виглядав, можливо, не дуже розумно. Таким чином Зеленський двічі продемонстрував, що він буде захищати інтереси України перед агресією Кремля”, – сказав Гербст.

Разом з тим екс-посол вважає, що така сильна позиція нового президента навряд чи змусить Москву відпустити полонених українських моряків. У зв’язку з цим Гербст пропонує Конгресу США ввести санкції на членів сімей видатних представників Кремля, які будуть діяти аж до звільнення українських політичних в’язнів.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін відмовився вітати Володимира Зеленського зі вступом на посаду глави держави, проте пообіцяв це зробити в двох випадках.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...