Кремль опинився перед дилемою: Путін може вбити Лукашенка, але є кілька нюансів, - Арестович

Російський диктатор Володимир Путін їде в Білорусь до Олександра Лукашенка для того, щоб змусити його обірвати всі контакти із Заходом. Найкращий спосіб змусити його це зробити - піти на війну проти України, передають Патріоти України.

Як заявив в ефірі з Марком Фейгіним радник Офісу президента Олексій Арестович, Лукашенко буде маневрувати та всілякими способами уникати втягнення Білорусі у цю війну. На переконання Арестовича, Кремль, звісно, може фізично усунути Лукашенка, але є нюанс.

"Вони можуть його, звісно, вбити. А де гарантії того, що відразу після цього у Білорусі не почнеться народне повстання, яке, м'яко кажучи, ускладнить застосування білоруських збройних сил у зовнішній війні? А де гарантія, що, зрозумівши, що його вбили росіяни, білоруська армія збунтується проти росіян?", - сказав Арестович.

За його словами, дивні тлумачення можливої смерті Лукашенка відразу після загадкової смерті глави МЗС Володимира Макея, викликатимуть підозри. Крім того, Арестович вважає, що вбити главу держави, якому віддані спецслужби та силовики, не так вже й легко.

Радник ОП зазначив, що Путін їде до Лукашенка обговорити двосторонню співпрацю. Можливо, обидва диктатори говоритимуть про вступ Білорусі у війну, але у серйозний формат цих перемовин та згоду Лукашенка Арестович не вірить.

Путін розуміє, що Лукашенко не хоче воювати, тому він проситиме про передачу військової техніки. Хоч РФ стягнула близько 150 тисяч "мобіків" в Білорусь, у них немає військової техніки. Арестович вважає, що ця тема стане центральною під час переговорів.

Проблеми у ворога наростають: ЗСУ знищили стратегічний запас пального окупантів у Луганській області

вівторок, 14 травень 2024, 8:52

Ситуація з доставкою пального в окупованій Росією Луганській області стала ще більш напружено. Стратегічного запасу вже немає. Як зазначається в повідомленні, після двох займань на нафтобазах у Луганську та Ровеньках окупанти лишилися можливості накопи...

На тлі нового наступу російських загарбників на Харківщині США надсилають потужний політичний сигнал: Держсекретар Блінкен прибув до Києва

вівторок, 14 травень 2024, 8:15

Під час зустрічей з керівництвом України Блінкен говоритиме про значення додаткової допомоги США Україні і запевнить українців у незмінній подальшій підтримці США. Ентоні Блінкен приїхав в Україну . До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Про...