Кремль попередили щодо ескалації навколо Калінінградської області: “Ми захищатимемо кожен дюйм Литви та інших країн Балтії", - генсек НАТО

Сувальський коридор

НАТО воюватиме "за кожен дюйм" території членів Альянсу, якщо Росія вторгнеться до країн Балтії. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передають Патріоти України.

Він відповів на питання журналіста щодо реакції НАТО на можливе вторгнення Росії у країни Балтії. Генсек нагадав, що НАТО існує для того, щоб захищати всіх союзників Альянсу. “Зараз більша частина сил швидкого реагування НАТО дислокована саме в країнах Балтії”, – підкреслив Столтенберг.

За його словами, мета нарощування присутності на східному фланзі – направити сигнал, що Альянс готовий до захисту своїх країн.

“Ми готові охороняти та захищати кожен дюйм нашої території, включно, звісно, з Литвою та іншими країнами Балтії. Роблячи це, ми забезпечуємо надійне стримування, мета якого – не у провокуванні конфлікту, а у його запобіганні”, – пояснив він. Генсек НАТО сказав, що вони “занепокоєні нарощуванням військової міці” в Калінінграді.

“Я впевнений, що Москва, президент Путін, розуміє наші гарантії колективної безпеки – і наслідки нападу на країну-союзницю в НАТО: він спричинить відповідь всього Альянсу”, – підсумував Столтенберг.

Як повідомлялося, президента України Володимира Зеленського буде запрошено на саміт лідерів НАТО, який відбудеться наприкінці місяця в Мадриді.

Нагадаємо, голова Комітету з питань інтеграції України з Євросоюзом Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна має потроїти зусилля для того, щоб отримати План дій щодо членства в НАТО. Зазначимо, на тлі вторгнення РФ в Україну і погроз Москви у бік Заходу за підтримку Києва, Польща прагне збільшити кількість військ НАТО на своїй території.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...